Nieuws - Altweerterheide op titelkoers

vijfde klasse d Periodetitel

Altweerterheide op titelkoers

Altweerterheide heeft gistermiddag de confrontatie met directe concurrent Grashoek winnend afgesloten: 2-1. Door deze zege is de tweede periodetitel alvast binnen.

Boeiende wedstrijd

Het duel tussen Altweerterheide en Grashoek verveelde geen moment. „We gaan ons niet ingraven”, zei trainer Nelis Luyten van Grashoek vooraf. Zijn ploeg kreeg de eerste kans. Een uittrap van keeper Koen Clephas bereikte Raoul Bennenbroek. De snelle buitenspeler (32 doelpunten) mikte de bal van grote afstand over de tevergeefs uitkomende keeper Muhammad Kazzaz. De bal verdween echter net over de lat.Na negen minuten vond Ali Simsek tijd om van zich te doen spreken. Van twintig meter mikte hij feilloos raak: 1-0.Grashoek was niet aangeslagen en had enkele fraaie kansen via opnieuw Bennenbroek en aanvoerder Bas Gloudemans. De 40-jarige captain van de ploeg scoorde na een half uur met zijn hoofd de verdiende gelijkmaker: 1-1.

Zeven minuten na de rust bracht Ali Simsek de thuisclub met een rake vrij trap van ruim 25 meter opnieuw op voorsprong. Simsek mikte kort daarna ook nog op de lat. In het laatste half uur was Grashoek de bovenliggende partij. Doelman Kazzaz eiste een hoofdrol voor zich op, hij had een sublieme redding in huis op een inzet van Gloudemans. Een doelpunt van de aanvaller werd even later vanwege vermeend buitenspel afgekeurd.